Jobbra húzott történetek 2. részlet

Mit szólnál egy újabb rövidke részlethez a Tinder könyvemből? Csak hogy érezd a feelingjét. 😉
Plusz, ismét belecsempésztem a posztba egy olvasói véleményt a moly.hu könyves oldalról.  Király lenne, ha te is értékelnéd a kötetem. Itt tudsz írni róla, itt pedig játszhatsz velem egyet, merthogy az értékelésért cserébe most te lehetsz az a szerencsés nyertes, akit meghívok majd egy italra.

2. Jobbra húzott történetek részlet: Az anyuka

“…amint a szülei elé került, rögtön anyuci és apuci kicsi fiává vedlett. Nem éreztem őszintének, hogy ennyire szöges ellentétben áll egymással ez a két egyénisége. Két teljesen más ember volt, és – utólag persze könnyű okosnak lenni, de – egyik sem jött be. Csakis a töménytelen magányosság hozott össze minket, és aztán az is tartotta egybe a kapcsolatunkat. Merthogy mindegy volt, hogy ki, csak legyen valakim. Amikor I. végre bemutatott a szüleinek, már az első pillanatban éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel. Elég furcsán nézett rám az anyukája, pedig az égvilágon semmit nem csináltam. Ezenkívül folyamatosan Helgának szólított, holott nem így hívnak. Szerintem alapelvárás, hogy megjegyezze a nevem, ha már hazavitt hozzá a fiacskája. Elvégre ez egy komoly lépés, nemde?

Csakhamar kibújt a szög a zsákból, és a szembesítés eléggé arcon csapott. Kibökte a fiának – természetesen előttem –, hogy ne haragudjon, de folyton Helga jár a fejében, és egyszerűen nem érti, hogy tehette ezt szegény lánnyal. Kiderült, hogy míg mi az elmúlt hónapban folyamatosan randiztunk, drága I.-nek volt még egy barátnője, aki nem mellesleg anyukája szívszerelme is lett ez idő alatt. Az én „hűséges” pasim pedig mikor máskor dobta volna ki a csajt, ha nem közvetlenül azelőtt, hogy eljövök hozzá? Hát nem csodálatos? Ott álltam, megkukulva, és azt gondoltam, hogy hát, ez igazán szép.”

(Jobbra húzott történetek 110. oldal)

Megtetszett a könyv? Csakis itt tudod megvásárolni: tothanikodora.hu

Ani