Mese: A Fagyöngy és a Fűzfa

Most előnyben vannak az anyukák és az apukák, mert ez a mese leginkább nekik és a gyerekeiknek szól! Fogadjátok tőlem sok-sok szeretettel. 😉

A Fagyöngy és a Fűzfa

Maja tündéri kislány. Mindig megesik a szíve azokon, akik magányosak. Sohasem hagyja, hogy egyedül érezzék magukat, mindig kitalál valamit. Amikor karácsony reggelén feldíszítette apukájával a fenyőfát, elégedetten ment az ablakhoz. Arra gondolt, hogy már csak a hóesés hiányzik ahhoz, hogy tökéletes legyen ez a nap.

Ekkor pillantotta meg a ház előtt árválkodó Fűzfát. Elképzelte, ahogy ég felé mutató ágacskáival imádkozik azért, hogy ne kelljen egyedül töltenie a karácsonyt. Ugyanis legjobb barátja, a Harkály úgy döntött, hogy idén télen nyaralni megy, így a fa most először magányos lett volna az ünnepekkor. Csakhogy Maja ezt nem hagyhatta!

Rögtön beszaladt a szobájába, elővette a kincsesládikáját és munkához látott. Régi rongydarabokból leveleket vágott ki, egy madzaggal fából készült gyöngyöket fűzött rájuk, majd összekötözte őket. Amikor kész lett, sietve felkapta a kabátját és a csizmáját, és már rohant is a Fűzfához.

Ráakasztotta a különleges kis növényt, majd így szólt:

– Szia! Most már igazán nem kell szomorkodnod, nem vagy egyedül! Együtt ünnepelhettek ezzel a kis Fagyönggyel.

Azzal megölelte a fát, puszit adott neki és visszarohant a meleg lakásba.

A Fűzfa nagyon meghatódott. Boldogan tekintett a Fagyöngyre, akit rögtön a szívébe zárt, azt azonban nem tudta, hogy a Fagyöngy hogyan érez iránta. Szegényke nem tudott beszélni, így nem tudta szavakba önteni érzéseit, hogy elmondja a fának, ő is viszonozza a szeretetét.

Ahogy nyugovóra tért a Nap és átadta az eget a Hold sugarainak, szállingózni kezdtek az első hópelyhek. Beköszöntött a Szenteste, ami friss hóval hintette be a háztetőket, a kerteket és a fák ágait.

Így szólt az első hópehely, aki rászállt a Fűzfára:

– Láttuk a felhők közül, hogy mit tett érted a kislány, így megleptük őt, hogy tökéletes legyen a karácsonya. Tudtad, hogy az első lehulló Hópihének varázsereje van és teljesíthet egy vágyat? Idén én vagyok az első. Ahogy hozzád értem, rögtön éreztem szíved melegét és szereteted mélységét, így szavak nélkül is tudom, hogy mit szeretnél. Azt azonban tudnod kell, hogy a Fagyöngynek nincs gyökere, így ha életre keltem, a föld nem fogja tudni táplálni, és reggelre elszárad.

– Még senki sem volt ilyen kedves velem, mint te és a kislány. De annyira szeretem a Fagyöngyöt, hogy nem tudnék csak egyetlen éjszakát vele tölteni vagy nélküle leélni az egész életemet. Nem tudsz valami megoldást, hogy örökre velem maradhasson? – kérlelte a Fűzfa.

– De tudok! – vágta rá Hópihe – Viszont lemondással jár. Ha örökre összekötlek benneteket, akkor életetek végéig együtt maradhattok, de mivel a föld nem tud több energiát adni, ezért a Fagyöngyöt is neked kell táplálnod majd. Ha így döntesz, tudd, hogy le fognak konyulni az ágaid – hallgatott el egy pillanatra Hópihe, majd folytatta – Érzem is a válaszod, ki sem kell mondanod.

Azzal egy szempillantás alatt életre keltette a Fagyöngyöt, aki boldogan ölelte át a Fűzfát, és végre elmondhatta neki, hogy ő is tiszta szívből szereti.

Ani