Az írási szokásaim

Válaszoltam néhány kérdésre azzal kapcsolatban, hogy miként szoktam írni. Íme:

Hogyan találsz időt az írásra?

Igazából a melóban (McCann Budapest) is folyamatosan írok, csak épp reklámokat. A könyvírói szerepet esténként, a munkaidő után, illetve hétvégenként veszem fel.

Mikor és hol szeretsz a legjobban írni?

Bármikor, bárhol, de csakis csöndben. Persze van kedvenc helyem, imádok a kanapénkon írni. (Ami nem tesz túl jót a hátamnak, szóval át kellene szoktatnom magam az asztalhoz.) Mivel este van időm, ezért nem mondanám, hogy szeretet kérdése a mikor, bár mázlim van, mivel éjszaka pörög fel igazán az agyam, úgyhogy ezzel nincs gond. Viszont rendesen ki szoktam készíteni a férjemet azzal, amikor fogmosás után ezerrel dumálok, ő pedig már igencsak aludna. Na de lényeg a lényeg, nincs problémám az éjszakai munkával. Pláne, mert akkor minden csöndesebb.

Van íráshoz használt dallistád?

Szerintem már sejtheted, hogy nem szoktam zenét hallgatni írás közben. Jobb szeretem a csendet, mivel így tudok igazán koncentrálni. Ha mégis írnom kell, miközben csomóan ordítoznak körülöttem, akkor egy kis Paramore-t tolok loopolva.

Mit szoktál enni vagy inni írás közben?

Nagy vizes vagyok, nem igazán kortyolgatok löttyöket. Mivel az IR miatt időre kell adott mennyiségeket ennem, ezért nassolni sem igazán szoktam.

Milyen eszközökkel és mire szoktál írni?

Laptoppal írok, ami sokszor ki is készíti a csuklómat. Már van benne egy szép kis dudor, ami néha úgy fáj, hogy majd be…ok. (Persze a kézírás sem lenne jobb, pláne nem egyszerűbb.)

Hogyan lépsz túl az írói válságon?

Szerencsére még nem volt részem ilyesmiben. Rengeteg könyvötletem van, úgyhogy bízom benne, hogy soha nem lesz írói válságom. Inkább a melómban vannak hullámvölgyek. Ott időnként rendesen marcangolnak a kétségek, hogy lesz-e még király ötletem. Pláne mert a rengeteg komment miatt sokszor még az izginek induló projektekből is egy nagy szarkupac lesz, mire befejezzük.

Hogyan motiválod magad az írásra?

Nem kell nagy motiváció, ha valamit kitalálok, azt addig csinálom, míg készen nem lesz. Mindent elég tudatosan tolok, úgyhogy ennek megfelelően haladok a könyves projekteimmel is.

A Jobbra húzott történetek című Tinder riportkönyvem is villámgyorsan, kb. 4 hónap alatt írtam meg.

Ani