Amiket 2018-ban olvastam el: fejlesztő könyvek (2. rész)

Jön is a második rész, amiben a fejlesztő és önsegítő könyveket veszem sorra.

Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma

Érdekes kötet. Az agykontrollhoz kísértetiesen hasonló elven működik, csak épp ez kevesebb konkrét útmutatást ad.

Az ​”önsegélyező” irodalom immár klasszikus művét világszerte milliók forgatják azzal az igénnyel, hogy napi konfliktusaikban biztos fogódzókra leljenek. Mi vajon az Indiában tanító Murphy doktor átütő erejű sikerének titka? Az, hogy az ősi népi bölcsességet, a biztonságérzetet nyújtó vallást és a modern tudományt ötvözve a legáltalánosabb lelki zavarokra kínál gyógymódot. Módszertanának külön értéke, hogy a vegyipar segítsége helyett saját jótékony energiánkat vethetjük be a stresszhatások ellen. Olykor gyermekien naiv – szinte „tudománytalan” – gyakorlatokat is találunk a kötetben, ám számos kísérlet igazolja, hogy bonyolult lelki képletek megoldásában az egyszerű eszközök sokszor célravezetőbbek, mint a nyugtatók vagy az alkohol. Hol rejtőzik a Hatalom, mely várja, hogy végre szövetségesünk legyen a bajban? A titokzatos Tudatalattiban, annyi feszültség, gátlás és félelem ősforrásában. Ideje, hogy ezt a „Tudatalatti Birodalmat” tudatos énünk mellé állítsuk: éppen saját lelki békénk érdekében.

Gabrielle Bernstein: Az Univerzum mindenben támogat

Kicsit olyan, mint A vonzás törvénye, de azért kifejezetten érdekes. Sok gondolatébresztő van benne, szóval mindenképp hasznát fogod venni, ha bírod az önsegítő könyveket.

Hogyan ​érezzük magunkat biztonságban, és bízzunk az életben, bármi történik is?

A The New York Times bestsellerszerzőnek és nemzetközi tanítónak, Gabrielle Bernsteinnek sikerült. Ezt az egyensúlyi állapotot önmaga átadása és az átszellemülés spirituális ösvénye mentén érte el. Az elénk tárt történetek és egyetemes tanulságok megadják a keretet az akadályok elengedéséhez, melyek blokkolják a mindannyiunk által vágyott boldogságot és biztonságot. A könyvben található gyakorlatok segítenek elhagyni a kontrollkényszert, hogy végre megnyugodhassunk a bizonyosság és a szabadság könnyed érzésében – és ne csak hajszoljuk, hanem valóban megéljük az életet.

Használd az univerzum energiáinak áramlását arra, hogy erőre kapj, hogy szinkronba kerülj és támogatást találj, ha elveszett vagy, hogy biztonságra lelj, szemben a bizonytalansággal. Az írónő fontos életvezetési titkokat fed fel előttünk, hogy felszabadítsa azt a megnyugtató meggyőződésünket, hogy az Univerzum figyel ránk és mindenben törekvésünkben támogat, csak rá kell tudni hangolódnunk.

„Ezzel a könyvvel elköteleztem magam amellett, hogy a lehető legtöbb embert ébresztek rá hitével és örömével való kapcsolatára. Hiszen ebben a kapcsolatban útmutatást kapunk a valódi célunkhoz: szeretetté válni és a szeretetet sugározni. Ezek a szavak nem maradhatnak meg a szimpla trendszavak szintjén, melyeket kiposztolunk a közösségi média felületeire. Ezeknek a szavaknak küldetésünkké kell válniuk. A boldogság, a biztonság és a védettség, amire vágyunk, a saját szeretet iránti elkötelezettségünkön múlik.”

Gabrielle Bernstein: Édesítsd meg az életed

Már sejtheted, hogy 2018-ban egy kicsit beleszerettem Bernstein írásaiba. Egyszerre szórakoztatnak és motiválnak, bár bevallom, hogy a gyakorlatvégzésben kicsit kitartóbb is lehetnék.

Sokan ​árulnak „boldogságot” manapság, az Édesítsd meg az életed! című önátalakító öröm-könyvében azonban Gabrielle Bernstein előadó és életvezetési tréner megmutatja, hogyan teheted egyenesen az életmódoddá a boldogságot azáltal, hogy megismered az ÉN-edet – a saját Belső Vezetődet.
Harmincnapos ÉN-egyenletében Gabrielle megtanít eltörölni a negatív gondolatmintákat, és megmutatja, hogyan érhetsz el személyes változást pozitív megerősítésekkel, testmozgással és vizualizációs meditációkkal. Az ÉN-egyenlet szépsége az, hogy az élet végtelen számú területén bevetheted a pozitív változás elérése érdekében.
Készülj fel rá, hogy amint belépsz az ÉN-eddel való kapcsolódást elősegítő „áramlás” állapotába, megváltozik az életed. Elengeded a negativitást, és a boldogságot választod helyette!
Ha tetszik, dolgozz vele – ha nem, vedd ki, amire szükséged van, és hagyd ott a többit. Ez a te utad.

Domján László, Kígyós Éva: Praktikus tanácsok agykontrollosoknak

2018-ban megint elvégeztem az agykontroll tanfolyamot, úgyhogy nagy lelkesen bele is vetettem magam az extra tanácsokba. Biztos, hogy fogok szemezgetni az ötletek közül, csak meditáljak rendszeresen.

1990. októberében indult el Magyarországon az agykontroll oktatása. A 25. évforduló örömére adjuk ki e könyvet, hogy a benne olvasható praktikus tanácsok segítsék a tanfolyamot végzetteket. Oldalain elsősorban az Elixír magazin agykontrollos rovatában megjelent, gyakorlatias tanácsok olvashatók.

Chris Baréz-Brown: Most élj! – Hogyan lépjünk ki a robotpilóta üzemmódból?

Ez tipikusan olyan könyv, amiből akkor érdemes szemezgetnünk és bevetnünk a benne található praktikákat, ha úgy érezzük, kibillentünk az egysúlyi állapotból. Ezekre a helyzetekre viszont jónak tűnik.

Napjaink ébren töltött óráinak több mint 80%-át robotpilóta üzemmódban éljük.

Mit jelent ez? Röviden azt, hogy nem vagyunk jelen saját életünkben. A jó hír azonban az, hogy ezen lehet változtatni, méghozzá könnyedén és akár rendkívül szórakoztató eszközökkel. A változás ráadásul nem igényel különleges felszerelést, képességeket, sőt még nagyobb erőfeszítést sem – bárki képes rá, hogy elkezdjen igazán élni.
A Most élj! olyan egyszerű, mégis ötletes gyakorlatok gyűjteménye, melyek megtanítanak harmóniába kerülni önmagunkkal és a világgal, és a pillanat tudatosságán keresztül megélni az életet.

Varga Bea: A siker tintája

Mivel az olvasás mellett könyveket is írok, szerettem volna ebben a témában is fejest ugrani egy kötetbe. Érdekes, szórakoztató és edukatív, de hiányoltam, hogy a szerzői kiadásról egyáltalán nem esett szó benne. Szerintem ez nem egy kihagyható terület a témában, pláne ma, amikor sokan nem kényszerűségből választják.

Kreatív ​írás alapmű a szórakoztató irodalomban. Formabontó szakmunka.

Írástechnika, szakmai alapok, sikerreceptek.

Mi alapján döntenek a lektorok egy kézirat sorsáról? Melyek a leggyakoribb dramaturgiai hibák? Milyen írói eszköztárra van szükség a romantika, fantasy, sci-fi, krimi, kalandregény és horror írásához? Mitől jó egy young adult regény? Hogyan írjunk mesekönyvet?

Szabotál a múzsa? Írói válság és lelki élet.

Mikor okoz írói görcsöt külső hatás, és mikor belső probléma? Mit jelent más-más embernek a siker? Milyen kisiklások lehetnek az írói életút során?

Interaktív, szórakoztató írói kalandkönyv.

Az izgalmas témák rendhagyó módon kerülnek terítékre, ugyanis ezt a könyvet nem elolvasni, hanem lapozgatni kell. Két nagyobb úton haladhatsz, az egyik a kezdő, másik a gyakorlott íróknak szól. Lapozz oda, ami kíváncsivá tesz!

Kalandra fel! Ismerd meg a könyvkiadás titkait.

Gál Kristóf: Vállalkozóból vállalkozás

A férjem imádja a marketinges könyveket, és mivel ódákat zengett erről a kötetről, én is elolvastam. Tényleg elég jó, és bár nyilvánvaló dolgok is elhangzanak benne, meglepően sok használható tanácsot oszt meg velünk a szerző.

Vállalkozó vagy. Annyi pénzed van, amennyit akartál? Annyi szabadidőd van, amennyit akartál? Olyan munkatársaid és vevőid vannak, amilyeneket akartál? Ha nem, akkor a vállalkozófejlesztés, és ez a könyv neked szól.

Ani